Oplichtster aangehouden

Spijkenisse – Een 45-jarige vrouw uit Hellevoetsluis is begin oktober aangehouden voor oplichting van een 84-jarige dame uit Spijkenisse die zij onder haar zorg had. De verdachte zit in bewaring.

De verdachte die werkzaam was bij een zorginstelling heeft in een maand tijd ruim 18.000 euro van het slachtoffer gestolen. Een oplettende huisvriendin merkte dat het terminale slachtoffer niet goed werd verzorgd. Zij kreeg bijvoorbeeld regelmatig geen drinken. Toen er ook sieraden verdwenen uit de woning waarschuwde zij de zorginstelling en de politie. Kort erna is de 45-jarige vrouw op last van de officier van justitie aangehouden.

Zorg

Agenten die naar aanleiding van de melding naar de woning van het slachtoffer gingen hebben direct gezorgd dat zij de juiste hulp en verzorging kreeg.